Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Gezonde Klassen

Looptijd: van 2007-08-01 00:00:00 tot 2011-12-01 00:00:00

 

Om de luchtkwaliteit in de klassen van het basisonderwijs te verbeteren denken vier bedrijven te kunnen aantonen dat een goede kwaliteit van de lucht veel maatschappelijke voordelen oplevert.

Bijvoorbeeld minder zieke kinderen en leerkrachten of een betere Cito-toets score. Het einddoel van het project is een aanpassing aan de huidige bouwnormen zodat de rijksoverheid meer geld uittrekt voor de ventilatieproblematiek van schoolgebouwen. Op zeven lagere scholen in en rondom Zwolle start een pilot met een 0-meting per school, waarbij onder meer gekeken wordt naar de huidige technische voorzieningen, CO2-gehalte, temperatuur, luchtvochtigheid en reinheid, aanwezigheid conciërge en ziekteverzuim. Aansluitend worden installaties geplaatst, vindt monitoring plaats en worden afgeleide effecten zoals ziekteverzuim, Cito score en energiegebruik onderzocht. Ook vindt onderzoek plaats naar besluitvorming over onderwijsbudgetten. In juli 2011 volgt een effectrapportage. Het project Gezonde klassen ontvangt een bijdrage van 243.000 euro.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen