Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

H2Storage

Looptijd: van 2018-10-01 tot 2019-07-01
H2O storage

H2Storage by Airborne heeft de alternatieve oplossing voor de zware stalen cilinders waarin waterstof kan worden opgeslagen.

H2storage ontwikkelt samen met het bedrijf Airborne lichtgewicht cilinders die veilig zijn en bestand tegen zeer hoge druk. De cilinders worden gemaakt van hoogstaand composiet dat al jaren
effectief gebruikt wordt in de olie en gasindustrie. Airborne vervaardigt deze producten al jaren
succesvol volgens de hoge standaarden die deze industrie kent.

Door dit Nederlandse composiet toe te passen in de lucht- en
ruimtevaart, de olie en gas-industrie en in de zero-emissie bussen en vrachtwagens van de toekomst, is er een unieke kans ontstaan om duurzame manufacturing in Nederland op te zetten, en kennis en banen in deze toekomstige schone industrie te creëren. Door deze cilinders op schaal en in hoge mate geautomatiseerd te produceren
levert dit ook weer groeikansen op voor vezel en harsfabrikanten en voor systeem-toeleveranciers voor de bus en truck OEM’s.Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen