Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

HPP-GECONSERVEERDE, BIOCIDE-VRIJE, WATERGEDRAGEN VERVEN

Looptijd: van 2016-05-23 tot 2018-05-22

 

In dit project wordt een volkomen nieuw, innovatief concept ontwikkeld voor de productie van een watergedragen, 100% biocide-vrij verfsysteem d.m.v. conservering met ultrahoge waterdruk (High Pressure Processing,

HPP of pascalisatie). De toepassing van dit concept is een innovatieve cross-over vanuit de voedingsmiddelenindustrie (AgriFood) richting de HTSM en Maakindustrie. Indien als concept succesvol ontwikkeld, lost de toepassing van HPP in de verfindustrie de in de afgelopen decennia ondervonden problematiek t.a.v. gezondheidsrisico’s (nog veel biociden in watergedragen verfsystemen) en problemen t.a.v. expliciete labelling door de recent en in de toekomst sterk aangescherpte regelgeving op. Het project zal bij projectsucces een grote nationale en internationale uitstraling hebben omdat voor de eerste keer een verfconcept zonder solvents en zonder biocides is gemaakt. Verwacht wordt dat dit resultaat een concrete internationale belangstelling zal geven voor de regio Oost-Nederland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen