Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Overdekte Skatebaan Binckhorst

Looptijd: van 2010-01-11 00:00:00 tot 2015-09-30 00:00:00
Binckhorst

Duizend vierkante meter rolplezier in Haagse Skatepark Sweatshop

De Haagse regio zat even zonder overdekte skatebaan, maar de oude papier-recycling fabriek op een industrieterrein aan de Binckhorstlaan bracht uitkomst. Daarmee was de ideale locatie gevonden met 1000 m2 vloeroppervlak, op skate-afstand vanaf beide Haagse treinstations én zonder gevaar voor geluidsoverlast voor omwonenden. Gebouwd door en voor skaters is dit een plek vol uitdaging geworden, met een miniramp, handrails, echte straatobjecten en vele andere obstakels. Jong en oud kunnen hier zes dagen in de week terecht, het hele jaar door. Kansen voor West heeft aan de opbouw van dit paradijs voor de rolsport bijgedragen, evenals aan de inrichting van de Loods op hetzelfde terrein, die met een capaciteit van 400 mensen geschikt is voor diverse evenementen.

Het Skatepark organiseert skatekampen, skatewedstrijden, cursussen en workshops. Volop wordt gebruik gemaakt van de creativiteit van de jongeren, omdat deze indoorfaciliteit tegelijkertijd een culturele broedplaats is, waar jongeren worden uitgedaagd zelf evenementen te organiseren zoals bandjes-avonden en filmpremières. Alles is daarbij gericht op het leren nemen van eigen initiatief en het ontwikkelen van (creatieve) vaardigheden. Het Skatepark dient diverse doelen: skaten op ongewenste locaties in de stad wordt tegengegaan en het brengt jongeren in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen