Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

The Hague Security Delta Campus

Looptijd: van 2012-11-29 00:00:00 tot 2015-12-18 00:00:00
HSD-campus

Op de HSD-campus voert veiligheid de boventoon

Als ‘internationale stad van vrede, recht en veiligheid’ opende Den Haag in 2014 de HSD-Campus, waarbij HSD staat voor Hague Security Delta. HSD is de grootste veiligheidscluster van Europa met een unieke verzameling aan partijen, zoals Europol, het NFI, TNO, Siemens, Fox-IT, het ministerie van Veiligheid en Justitie en ook de Nationale Politie, het Nationaal Cyber Security Centrum en het European Cybercrime Centre.
Met de komst van de HSD-campus in het Haagse Beatrixkwartier is er op het gebied van veiligheid een landelijk innovatie- en demonstratiecentrum bijgekomen. In deze inspirerende ontmoetingsplaats werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen uit heel Nederland samen aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van cyber security, nationale en stedelijke veiligheid, bescherming van vitale infrastructuur en het forensisch werkveld. Zij kunnen op 1.400 vierkante meter gebruik maken van ontmoetings- en opleidingsfaciliteiten, flexibele kantoor- en vergaderruimtes en van living labs voor serious gaming, real-time intelligence en (cyber) incident experience.

De bijdrage van Kansen voor West is besteed aan de inrichting van de Campus en aan de ondersteuning van enkele innovatieve projecten vanuit het HSD Stimuleringsfonds. Dit fonds werd in het leven geroepen voor het verder ontwikkelen van innovaties, die de nationale, stedelijke of cyberveiligheid kunnen vergroten. Consortia van bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen konden hun innovatieprojecten voordragen voor financiële steun door het fonds.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen