De hoofddoelstelling van het project is een gesloten conditionering- en opslagsysteem te ontwikkelen dat ingezet kan worden om oesters gecontroleerd te verwateren en op te slaan, zodanig dat op een duurzame wijze een hoger rendement en beter voorraadbeheer wordt gerealiseerd.
Deze hoofddoelstelling is onder te verdelen in de volgende subdoelen:
- De oesteruitval tijdens de opslag moet significant verlaagd worden. Het doel is oesteruitvaltijdens het verwateren en opslag met minimaal 50% te reduceren (van gemiddeld 20% naar5-10%).
- De oesters moeten langer (3-4 maanden) in goede conditie bewaard kunnen worden zodat altijd uit voorraad geleverd kan worden.
- De oesters die in opslag zijn moeten kwalitatief sterker en smaakvoller worden.
- Systeem moet de arbeidsomstandigheden significant verbeteren door de benodigde fysiekearbeid tijdens inruimen, opslag en uitruimen te minimaliseren.
Er kan worden gesteld dat alle doelstellingen van het project gehaald zijn. De mortaliteit in de klassieke systemen was extreem hoog (hoger dan in de aanvraag destijds in beschreven) namelijk 30% tot 50%, terwijl de resultaten uit de proefopstelling een mortaliteit van rond de 3% lieten zien.