Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

100% Limburg Bike

Looptijd: van 2018-11-01 tot 2022-06-30

In het project ontwikkelt het consortium een zeer licht, sterk en geavanceerd fietsframe, waarbij de kennis en expertise die in Limburg aanwezig is bij elkaar worden gebracht in één kennisproduct: de 100% Limburg Bike. De gehele waardeketen wordt betrokken bij de ontwikkeling van het frame. Innovaties worden doorgevoerd vanaf de halffabricaten tot aan het businessmodel van de racefiets.
Na afronding van het project kan deze fiets lokaal geproduceerd worden en met een totaalbeleving voor de klant in de markt gezet gaan worden. Met de 100% Limburg Bike wordt vanuit het mkb-gedreven consortium ingespeeld op een reële marktvraag en maatschappelijke uitdagingen.
Vanuit maatschappelijke uitdagingen zoals volksgezondheid en veiligheid wordt sporten gestimuleerd en gereguleerd. De provincie Limburg heeft ter bevordering van algemene gezondheid, veiligheid en toerisme wielrennen aangemerkt als prioritaire sport van de provincie. Dit project sluit aan bij de ambities van Limburg om een belangrijke speler te worden in de wielersport en bij de ambitie om de maakindustrie weer terug te brengen in de provincie.
De aansluiting tussen markt- en technologieontwikkelingen blijkt uit de reeds getoonde interesse vanuit marktpartijen. De marktcijfers tonen aan dat er veel geld omgaat in de wielersport. Daarbij is er een algemene verschuiving gaande van het simpelweg bestellen van producten naar een ‘experience’ bij de aanschaf van een product, wat kansen biedt voor een exclusief product als de 100% Limburg Bike.
Naast de aansluiting bij de markt en maatschappelijke trends hebben de afzonderlijke innovaties grote potentie in andere maakindustrieën, zoals bij defensie, in de lucht- en ruimtevaart en vanuit de auto- en motorsport. De technieken die in dit project ontwikkeld worden zullen na vermarkting van de fiets ook in deze andere markten worden geïntroduceerd.
Het project sluit met haar diverse ontwikkelingen aan bij de topsectoren Chemie, HTSM & ICT en Life Sciences & Health. Met het brede consortium en de innovatie waarin de diverse kennisgebieden worden samengebracht, wordt tevens een crossover gerealiseerd tussen deze drie topsectoren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen