Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

dHealth

Looptijd: van 2020-04-01 tot 2023-06-30

dHealth is opgezet ten behoeve van het ontwikkelen en naar de markt brengen van digitale zorginnovaties. Het is gestart in 2016 en vervult inmiddels een essentiële rol in het bestaande ecosysteem, om innovaties naar de zorgmarkt te krijgen. Onze samenleving digitaliseert, ook in de zorg. Deze trend biedt enerzijds ontzettend veel (economische) kansen voor de ontwikkeling en implementatie van innovaties, en is anderzijds ook bittere noodzaak om de zorg van de toekomst betaalbaar en uitvoerbaar te houden. dHealth biedt consultancy en software ontwikkeldiensten en heeft een lab voor het simuleren van zorgprocessen en testen van devices en applicaties. dHealth maakt de cross-over tussen ICT en Zorg. Op deze manier ontsluit dHealth de zorgmarkt voor ondernemers op een laagdrempelige wijze, dit voor zowel de ervaren als minder ervaren bedrijven. dHealth kan door haar toegankelijkheid, haar goede aansluiting bij de vraag en de verbinding met het gehele ecosysteem een sleutelrol gaan spelen in de ambities van het Noorden in de Zorgsector.
Het doel van dit project is dHealth te versterken, te verbreden en te verbinden om de uitdagingen als gevolg van de grote complexiteit en nieuwe ontwikkelingen te kunnen adresseren. Door de reeds succesvol gerealiseerde faciliteiten te verbeteren met essentiële infrastructuur, diensten en kennis voor het MKB willen de projectpartners ervoor zorgen dat meer ondernemers actief worden in dit domein en meer digitale innovaties succesvol opgeschaald kunnen worden om maatschappelijk en economische waarde te realiseren in de regio.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen