De mobiele Torrgreen-technologie zet bioreststromen om in een vaste brandstof, voor de verdere omzetting naar duurzame stroom, brandstoffen en bio-chemicaliën, met behulp van een proces dat ‘torrefactie’ wordt genoemd. Het geeft niet alleen waarde aan landbouwafval, maar stelt ook grote industriële infrastructuur, zoals chemie en energie, in staat om hun toekomstige activiteiten op een duurzame manier voort te zetten.
Het Torrgreen-torrefactieproces converteert heterogene, laagwaardige bioreststromen (landbouwafval, gras, riet, stro, snoeiafval, afvalhout, etc.) naar een homogeen hoogwaardig inert materiaal (getorreficeerde pellets, ofwel “torrpellets”), met tien tot veertig keer de energiedichtheid van de oorspronkelijke invoer. Zo wordt efficiënt transport mogelijk en is torrefactie een essentiële schakel in het grootschalig ontsluiten van problematische reststromen.
Het doel is om de Torrgreen-installatie (torrefactietechnologie) en de Torrpower-installatie (vergassingstechnologie) technisch, operationeel en commercieel te valideren in een realistische omgeving (TRL-8), zodat de projectpartners de volgende versie van de technologie commercieel naar de markt kunnen brengen en opschalen, op nationaal én internationaal niveau.