Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Safer Patient Toileting System (SPTS)

Looptijd: van 2017-10-30 tot 2020-01-31
SPTS

Het Safer Patient Toileting System (SPTS) is een nieuwe sanitaire zorgstandaard die infectiepreventie in zorginstellingen wereldwijd significant verbetert.

Eén op de twintig patiënten wordt getroffen door een zorggerelateerde infectie (healthcare acquired infections: HAI’s). Twintig procent van deze gevallen zelfs met dodelijk afloop. HAI’s zijn en worden steeds gevaarlijker omdat de microben die de infecties veroorzaken meer en meer resistent worden tegen antibiotica. Het is dus van het grootste belang om infecties te voorkomen.

Een onbesproken maar risicovol gedeelte van de zorgpraktijk dat leidt tot verspreiding van infecties is het toiletteren van bedlegerige patiënten. Het Safer Patient Toileting System (SPTS) is een veilig, ecologisch en gebruiksvriendelijk toiletsysteem voor deze patiënten. Het Systeem bestaat uit biologisch afbreekbare disposables, een fluisterstille vermaler, een Smart Bin (afvalbak) en IT-technologie die real-time service en voorraadbeheer mogelijk maakt.

Daarnaast komen er duurzame desinfectantia en duurzame hygiënedoekjes voor oppervlakte- en patiëntreiniging die eveneens te vermalen zijn. Dit is belangrijk om een totaaloplossing te kunnen leveren die de totale toiletgang omvat en voldoende hygiëne en veiligheid biedt voor patiënt en zorgverlener.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen