Doelstelling van het project Sevvy Smart E-Cooking is de ontwikkeling, demonstratie en implementatie in de Nederlandse en Europese markt, van het revolutionaire idee van e-Cooking technologie als een radicaal nieuwe manier van voedselbereiding.
De aanleiding van het project is een bijzondere toepassing van Pulsed Electric Field technologie bij de bereiding van warme maaltijden. IXL Netherlands B.V. gaat daarvoor de PEF-technologie doorontwikkelen en toepassen op processen waarbij een specifieke temperatuurverhoging juist noodzakelijk is, namelijk voor de bereiding (bijvoorbeeld garen of koken) van voedingsmiddelen zoals vlees, vis, groentes, soep, sauzen, pasta, brood en gebak. Nieuw is dat de warmte nu ontstaat in het voedingsmiddel, homogeen en sneller dan huidige kooktechnieken en niet meer dan nodig voor het specifieke voedingsmiddel of gerecht.
In deze toepassing kunnen de benodigde veldsterktes aanzienlijk lager zijn, waardoor de PEF-technologie veiliger en betaalbaar wordt ten opzichte van de industriële toepassing.
Er wordt geen gas wordt gebruikt en het energieverbruik is uitzonderlijk laag, de kooktemperaturen zijn laag en het kookproces is snel, homogeen, precies en volledig elektronisch beheersbaar.
Door een dagelijks terugkerende energiebehoefte in huishoudens niet alleen te elektrificeren maar ook door direct de energiebehoefte per bereidingsmoment zeer sterk terug te draaien heeft het project meerwaarde voor consumenten vanuit het oogpunt van energiebesparing.
Bij de integratie van deze nieuwe disruptieve technologie in de markt, zal gebruik gemaakt gaan worden van digitale strategieën (connectieve device, app, diensten, eco-systeem), die Sevvy helpen om succesvol de nieuwe waarde propositie voor gebruikers in te vullen.
Het bouwen, testen en demonstreren van de Sevvy liep door de COVID-19 crisis helaas vertraging op.