Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

SinuCure - Ontwikkeling innovatieve en duurzame ballon technologie voor de genezing van Sinusitis

Looptijd: van 2017-07-01 tot 2018-12-31

Wereldwijd heeft ca. 12% van de bevolking last van chronische sinusitis. Veelal worden de symptomen bestreden met medicijnen en in zeer ernstige gevallen biedt een invasieve operatie Functional Endoscopic Sinus Surgery (FESS) uitkomst. Ballon Sinus Dilatatie (BSD) – het gebruiken van een ballon katheter om de sinussen te vergroten – is een bestaande technologie welke in Europa nauwelijks wordt toegepast vanwege de te hoge kostprijs. SinuCure wil binnen dit project een disruptieve technologie ontwikkelen zodat een goedkope goed werkende behandeling aangeboden kan worden welke door de zorgverzekeraars wordt vergoed. Op deze wijze kan de BSD technologie in Europa breed toegepast gaan worden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen