Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

VeiligheidsExpo Almere

Looptijd: van 2011-09-01 00:00:00 tot 2015-04-01 00:00:00
PIT Veiligheidsmuseum

Veiligheidsmuseum PIT, een kijkje in de wereld van de hulpverlening

In het Veiligheidsmuseum PIT wordt de bezoeker deelgenoot van de wereld van brandweer, politie en geneeskundige hulpverlening. Hier komt men via permanente en tijdelijke tentoonstellingen (op interactieve wijze) alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en over de nieuwe inzichten om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Daarbij staat de zelfwerkzaamheid van burgers en bedrijfsleven centraal, vooral op het gebied van preventie Naast de collectie van verschillende (historische) hulpverleningsvoertuigen, kan men onder meer een spannend crime-scene game spelen, een kijkje nemen in een politiecel, de verkeersregels op de skelter leren of een brand blussen.

Sinds 2014 is dit museum een geliefde bestemming voor schoolreisjes en kinderfeestjes, maar het is evengoed interessant voor volwassenen en professionals in de hulpverlening. Het is voortgekomen uit een fusie van het Nationaal Brandweermuseum en het Nederlands Politiemuseum en ligt aan het Schippersplein in Almere, vlakbij de stadshaven waarmee het verbonden is via een pier voor het exposeren van o.a. brandweer- en politieboten. Het museum versterkt de culturele as in het centrum van Almere en daarmee de aantrekkelijkheid van de stad. Kansen voor West heeft bijgedragen aan de aanpassing en inrichting van een bestaand pand, aan de permanente expositie, het verfraaien van de buitenruimte als verlengstuk van het museum en aan diverse communicatie activiteiten om de bekendheid van het museum te vergroten.

'Bij PIT krijgt iedereen een interactief lesje in veiligheid. PIT staat voor zwaailicht: Zet de PIT even aan!'

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen