Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Wijkeconomie en Kleinschalig Ondernemerschap

Looptijd: van 2009-04-01 00:00:00 tot 2015-03-01 00:00:00

Gezond ondernemerschap is nodig voor vitale wijken en draagt bij aan werkgelegenheid, economische groei, diversiteit in de economische structuur en vernieuwend vermogen. Er ontstaan ontwikkelingskansen voor mensen en buurten.

De kracht van het programma 'Wijkeconomie Kleinschalig Ondernemerschap' zit in de samenwerking tussen verschillende partijen die zich bezighouden met leefbaarheid en ondernemerschap. Meer ondernemerschap betekent meer werkgelegenheid en bevordert ook de bedrijvigheid en levendigheid in de wijken. De gemeente wil met deze extra impuls ook bijdragen aan een veilige en schone leefomgeving en een beter vestigingsklimaat in de wijken.

Aandacht voor wijkeconomie is nodig vanwege de groei van het MKB, de groei van het etnische ondernemerschap, ontwikkelingen op het vlak van microfinanciering met veel aandacht voor coaching van ondernemers en toenemende maatschappelijke betrokkenheid van ondernemers bij de wijk.

De activiteiten binnen het project richten zich vooral op het adviseren, coachen en faciliteren van kleine ondernemers uit heel Utrecht. Zo worden er trainingen en netwerkbijeenkomsten georganiseerd, kunnen zij persoonlijk advies krijgen en worden ze wegwijs gemaakt bij alle instanties die iets voor hen kunnen betekenen. Verder wil de gemeente een aantal straatmanagers aanstellen, die ondernemers met elkaar in contact brengen, inzetten op veiligheid en aanzetten tot acties die de wijkeconomie ten goede komen. Per wijk wordt een plan van aanpak gemaakt en de straatmanagers krijgen van de gemeente extra budget om concrete activiteiten uit te voeren.

Samenwerking tussen : gemeente Utrecht en provincie Utrecht.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen