Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Connecting the DHoTS: Digital Health from Technology to Services

Looptijd: van 2018-10-01 tot 2022-03-31
Connecting the dhots

Grootschalige implementatie van nieuwe digitale zorgdiensten kan significant bijdragen aan verbeterde zorg tegen lagere kosten. Denk hierbij aan het monitoren en behandelen van hoge bloeddruk.

Hiertoe is innovatie van de organisatie van zorg noodzakelijk. Alleen sluiten de verschillende belangen niet altijd op elkaar aan. In het project “Connecting the DhoTS” komen alle stakeholders samen. Bij de Amsterdamse huisarts komt De Hartwacht, een nieuwe digitale zorgdienst die zicht richt op patiënten met hart- en vaatziekten. De patiënten krijgen een gebruiksvriendelijke app. Als dit project een succes wordt, dan volgt uitbreiding naar andere chronische ziekten, zoals astma, COPD, diabetes, HIV en hepatitis B/C


Amsterdam wordt de proeftuin om nieuwe governance-, organisatie- en financieringsmodellen te verkennen om digitale zorginnovaties duurzaam uit te rollen.

Met de partners in dit project zijn alle competenties in huis om het project tot een succes te maken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen