Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Covid-19 total rehab

Looptijd: van 2020-05-01 tot 2021-09-15

SAMENVATTING COVID-19 TOTAL REHAB

De enorme hoeveelheid COVID-19 patiënten legt nu beslag op IC- en zorgcapaciteit en zal heel binnenkort een aanslag doen op revalidatiecapaciteit. Na een zwaar verloop van Covid-19 met overleven als uitkomst, is het herstel eveneens zwaar. Het staat vast dat de kwaliteit van leven na deze ziekte sterk afhankelijk is van de uitkomsten van het revalidatietraject. De revalidatie vindt plaats in alle mogelijke stadia van de ziekte, waar mogelijk al op de IC. Patiënten hebben fysieke en mentale klappen gehad die zonder goede revalidatiezorg zullen leiden tot een langdurig beslag op gezondheidszorg.

De eerste revalidatieprotocollen voor Covid-19 revalidatie zijn al geschreven door verschillende revalidatiecentra, met als voorloper in Nederland de Hoogstraat. Deze protocollen zijn breed georiënteerd, met meetprotocollen, trainingsprotocollen en longitudinale resultaatvastlegging. Dit is nodig t.b.v. de behandeling, maar ook voor onderzoeks-input om op termijn de aanpak van revalidatie te verbeteren en meer te leren over de impact die Covid-19 heeft op een mensenleven. Er zijn geen oplossingen bekend die deze data bij elkaar brengen en nauwelijks oplossingen om al in het bed, zo vroeg mogelijk en conform alle normen voor medische apparatuur actief trainen en testen mogelijk te maken.

Op dit moment is er geen gangbare ergometrie oplossing voor in het bed. Ergometrie voor in het bed beschikbaar maken geeft de revalidatie een betere start als activatie mogelijk is. Ook is er op dit moment geen goede tool beschikbaar is voor het vastleggen van de revalidatiebehoefte en revalidatieresultaten. Dat laatste gebeurt veelal in een Elektronisch Patiënten Dossier of apparatuur-specifieke software. Beide zijn moeizaam te ontsluiten voor verder onderzoek en als input voor het verbeteren van de behandeling, want ze zijn met een ander doel ontworpen. Lode Holding is een groep van bedrijven met onderlinge synergie door aanvullende competenties. Lode Holding wil met haar dochterbedrijven (Lode, aXtion, Umaco en ProCare) de handen ineen slaan om de bovengenoemde oplossingen beschikbaar te maken voor de markt.

Het hoofddoel van het project is om mogelijk te maken dat patiënten die herstellen van een zwaar Covid-19 ziekteverloop, alles eruit kunnen halen wat er in zit wat betreft de kwaliteit van leven, zo dicht mogelijk bij het oude niveau voordat ze ziek werden. Lode Holding zal met haar dochterbedrijven daartoe een integrale oplossing beschikbaar maken waarmee:
a. Het gehele revalidatietraject (behoefte, tussentijdse (meet)gegevens en uitkomsten) kan worden gevolgd en data kan worden verzameld in een bruikbaar, helder en handig systeem op een tablet of PC, waardoor het ontsloten is voor het verbeteren van de behandeling of ander onderzoek naar Covid-19 herstel en/of ziekteverloop.
b. Revalidatie al in het IC bed en daarna kan worden gefaciliteerd met behulp van een connected bed-ergometer (medisch gecertificeerd, betrouwbaar, accuraat en veilig).

Door een slimme combinatie met de reeds aanwezige kennis en het vrijmaken van ontwikkelcapaciteit, omdat we graag willen helpen als bedrijf, kunnen we in slechts 15 weken tot resultaten komen. Er ligt met name een marketing uitdaging. De eerste impact zal bereikt zijn tijdens de testfases van het project bij de pilotorganisatie.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen