Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Dutch Seafood at Chinese Fingertips

Looptijd: van 2016-12-16 tot 2019-12-31

Het project `Dutch Seafood at Chinese Fingertips’ heeft als hoofddoel om de afzet van Noordzeevissoorten, zoals schol en tong in China te bevorderen. De e-commerce ontwikkelingen in China vormen een unieke kans voor de Nederlandse visserijketen om een gigantische markt aan te boren en de afzet van duurzame vis, zoals schol en tong enorm te vergroten.

De projectstappen bestaan uit marktonderzoek en een pilotproject in Beijing en Shanghai. Deze twee steden dienen als springplank voor de rest van China. Na afloop van het project is er een nieuwe afzetmarkt ontstaan en voldoende expertise opgebouwd met de e-commerce afzetmogelijkheden in China. Ook wordt er promotie gemaakt voor vis uit de Noordzee. De resultaten worden met de visserijketen gedeeld aan de hand van een seminar en aan de hand van het overleg met de Producentenorganisaties (PO).

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen