Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Green Health Solutions (tweede herindiening)

Looptijd: van 2016-11-23 tot 2022-12-31

Het project Green Health Solutions richt zich op nieuwe toepassingen en markten voor planten met gezondheidsbevorderende eigenschappen en daarvan afgeleide producten.

De doelstelling van het project ’Green Health Solutions’ is meervoudig.

Allereerst wordt in het project de marktintroductie voorbereid en in gang gezet voor de plant Bitter Gourd en daarvan afgeleide producten. Aan Bitter Gourd wordt een anti-diabetes werking toegedicht.

Daarnaast fungeert Bitter Gourd als gidssoort voor de ontwikkeling van een werkwijze met een multidisciplinaire werkomgeving en met tools waarmee de marktintroductie kan worden gefaciliteerd en een nieuwe markt kan worden gecreëerd.

Een belangrijke tool die in het project wordt ontwikkeld is een innovatief testinstrumentarium om de gezondheidsbevorderende eigenschappen van planten cq hun inhoudsstoffen aan te tonen.

Uit praktische overwegingen zijn er een aantal deelactiviteiten (met deeldoelstellingen) binnen het project geformuleerd om de hoofddoelstelling te realiseren.

In het project werken bedrijven uit de hele keten m.b.t. Bitter Gourd samen met een aantal kennisinstellingen om de benodigde kennis en capaciteiten te bundelen die nodig zijn voor de ontwikkeling van nieuwe business rond planten met gezondheidsbevorderende eigenschappen.

De looptijd van het project is 4,5 jaar.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen