Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Prodock

Looptijd: van 20-2-2015 00:00:00 tot 31-12-2015 00:00:00
Prodock

De proeftuin Port Pilot Plant ProDock heeft tot doel start-ups in de (petro)chemische industrie en cleantech industrie een plek te geven waar zij hun productidee kunnen omzetten in een technologisch gevalideerd prototype. ProDock is daarmee de schakel tussen kleinschalige producties op laboratoriumschaal en grootschalige full commercial scale productie. Daarnaast wil ProDock de samenwerking en kennisuitwisseling tussen start-ups, volwassen bedrijven en kennisinstellingen bevorderen om zodoende de aanwezige kennis in de haven en de regio optimaal te benutten wat kan resulteren in nieuw vermarktbare producten en de valorisatie van innovatieve kennis.
Met behulp van de EFRO subsidie worden de volgende activiteiten uitgevoerd.:
- Verbouwing en inrichting Port Pilot Plant: ProDock
- Project management en communicatie

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen