Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Life Science Incubator Utrecht

Looptijd: van 2012-07-19 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00
LSI

Nieuwe stimulerende werkomgeving voor jonge life science bedrijven

Het Utrecht Science Park (USP) is de bakermat van vele toonaangevende kennisinstellingen, waaronder de Universiteit Utrecht. De USP is ook de thuisbasis voor de op één na grootste Nederlandse instelling voor hoger beroepsonderwijs, de Hogeschool Utrecht. Voor de regio Utrecht is gebleken dat het Utrecht Science Park de voorkeurslocatie is voor innovatieve en R&amp,D-gedreven life sciences bedrijven en hun spin off. Voor veel van dit soort bedrijven op het gebied van medische technologie is het van essentieel belang dat ze kunnen beschikken over laboratoriumruimte, om hun bedrijf te kunnen starten en te laten groeien. Het vinden van dergelijke huisvesting is echter niet zo makkelijk als het vinden van kantoorruimte. Op het Utrecht Science Park oversteeg de vraag naar passende bedrijfsruimte voor life science bedrijven het aanbod. De bouw van een tweede Life Sciences Incubator (LSI), naast de al bestaande bracht uitkomst. Kansen voor West heeft aan deze nieuwbouw bijgedragen.

De Life Science Incubator is een verzamelgebouw voor startende bedrijven op het gebied van life sciences. Met een bruto oppervlakte van 6.200 m2 verzorgt de tweede Incubator een geïntegreerd pakket diensten zoals werkruimte, services, cultuur, coaching, netwerk en (toegang tot) kapitaal. Dit maakt het mogelijk voor hoogwaardige starters om versneld te groeien naar een succesvolle onderneming. De bedrijven in deze tweede incubator houden zich vooral bezig met chemisch analytisch en micro- biologisch onderzoek.

Samenwerking tussen : Stichting Incubator Utrecht, gemeente Utrecht, provincie Utrecht.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen