Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Utrecht Health Seed Fund

Looptijd: van 2018-07-01 tot 2023-12-31
Utrecht Health Seed Fund

Utrecht behoort tot de top van innovatieve regio’s in Nederland en Europa. Financiering maakt onmiskenbaar een belangrijk onderdeel uit van de voorwaarden om innovaties te ontwikkelen en innovatieve bedrijven te laten groeien. Regio Utrecht ziet het belang hier initiatieven te nemen om te komen tot een structurele verbetering van investeringsvermogen van de regio en een verbeterde toegang te bieden tot een verhoogd aanbod van financiering voor innovatie in het MKB. Een daarvan zijn de Healthy Urban Living MKB-fondsen, om het innovatiepotentieel en transitiepotentieel beter te benutten. Er zijn drie witte vlekken: Proof of Concept, opschaling en projectfinanciering. Om het regionale MKB op maat te bedienen introduceren we drie revolverende fondsen. Voor de investeringsprojecten zal nadrukkelijk ingespeeld worden op de maatschappelijke relevantie van de innovatie. De innovaties moeten schaalbaar zijn en daarmee meerwaarde hebben voor één of meer van de thema’s gezondheidsbevordering, gezonde leefomgeving en stedelijke verduurzaming.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen